O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

4. децембар 2009.

Posetite Amsterdam



Amsterdam, poznat kao grad slobode, grad veselja, grad mladih, grad multi-kulturalne populacije, siguran je, čist i prijatan. Istražite ga na jednom od izleta na vodi, ili biciklom kroz stari grad, razgovarajte s ljubaznim domaćinima.
Grad se zaista može pohvaliti jedinstvenom lepezom kulturnih događaja,nadilazeći sve što neko može očekivati u mestu koje ima manje od 800.000 stanovnika.
Amsterdam ima četrdesetak muzeja, a 1600 kulturnih događaja možete pratiti u mnogim pozorištima i koncertnim dvoranama?
Amsterdam nudi širok izbor moderne i eksperimentalne umetnosti.

Transfer aerodrom - grad

Od aerodroma do grada saobraća voz svakih 15 minuta, vožnja traje oko 20 minuta, a karta košta oko 3 EUR. Prevoz taksijem jeoko 30 EUR po vožnji i traje oko 30 minuta. Autobus polazi svakih pola sata - cena oko 7,5 EUR.
Gradski prevoz

Tramvaj, autobus. Pojedinačna karta važi 1 sat i košta oko 2 EUR. Dnevna i višednevna karta se mogu kupiti na svakom kiosku.
Amsterdam Pass

Sa ovom kartom možete neograničeno da koristite gradski prevoz i imate besplatan ulaz u većinu muzeja, kao i mnogobrojne popuste (za više informacija kliknite ovde). Karta važi 24, 48 ili 72 sata i može se kupiti u turističkim agencijama. S obzirom da nije jevtina (72 sata - EUR58) veoma je važno da dobro isplanirate vaše razgledanje.

Shopping

Većina prodavnica je otvorena od 9 do 17.30 sati, četvrtkom do 21 sat, ali zatvorene su ponedeljkom prepodne. Glavna trgovačka ulica je Kalverstraat; najveća robna kuća Bijenkorf na trgu Dam; PC Hoofstraat je robna kuća koja nudi ekskluzivne artikle.

Provod

Izlasci su priča za sebe. Više od 1500 klubova i barova, kojih najviše ima na Leidseplein, Rembrandtplein i oko Jordaana. Ako izadjete uveče i ostanete sve do ujutro, budite sigurni da će u bilo koje doba i ulice i klubovi konstantno biti puni ljudi! Muzika na sve strane, ljudi iz svih krajeva sveta i neponovljiva atmosfera, slika je koju ćete teško zaboraviti, a pogotovo ako dođete krajem aprila kad je 'Queen's Day'(Kraljićin dan) festival i ceo grad je narandžast. Najbolje je u sve to se uveriti u vlastitom aranžmanu i prepustiti se samome gradu i njegovim ljudima da vas osvoje svojom spontanošću!


Gde spavati?

Hoteli u Amsterdamu

- ima ih luksuznih, običnih, neobičnih - za svačiji ukus i svačiji džep.Svakako ćete pronaći ono što vam najviše odgovara. Cene se kreću od 30-ak EUR, pa do 500EUR, koliko košta spavanje u amsterdamskom Interkontinentalu
Ukoliko vam ne smeta da delite sobu sa nepoznatima,možete pronaći prenoćište i za 10-ak EUR. I hotele i hostele možete pronaći preko www.putujemo.info



»»  read more