O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

20. јун 2010.

BRISEL - porodični obilazak

Brisel je izvanredna destinacija za porodična putovanja sa malo starijom decom.

Belgijski centar za umetnost stripa prikazuje istoriju belgijskog stripa i junake kao što su Talični Tom,Spiru, Marsupilami, Štrumfovi, Tintin i Nero. Muzej se nalazi u prelepoj Art Nouveao zgradi, koju je 1906 godine projektovao čuveni Viktor Horta. Sam Muzej stripa su 1989, svečano otvorili belgijski kralj i kraljica. Danas je Muzej stripa jedna od najposećenijih turističkih atrakcija Belgije sa više od 200 hiljada posetilaca godišnje.
U okviru Muzeja, nalaze se i ogromna biblioteka stripova kao i čitaonica.
Muzej se nalazi u samom centru grada i udaljen je manje od 10 minuta hoda od ostalih atrakcija Brisela: Kraljevske palate, Opere, Muzeja lepih umetnosti, železničke stanice itd.
Ulaznica košta 7,5 EUR
Adresa: 20 rue des Sables (Zandstraat), B-1000 Brussels

Fabrika čokolade Manon
Poznavaoci kažu da su belgijske čokolade najbolje na svetu, a da se najfinije mogu naći upravo u Briselu. U Manonu možete da vidite ceo proces izrade čokolade i da degustirate ručno izradjene praline punjene svežim kremom od lešnika. Manon je poznat po tome što pravi više od 80 razlišitih vrsta pralina isključivo od prirodnih sastojaka, bez korišćenja veštačkih boja i kozervansa.
Poseta fabrici se mora rezervisati unapred. Cena je 12 EUR a u nju je uključena i mala bonbonjera koju dobijate na poklon.


Atomijum
Ova izuzetna struktura je izgradjena 1958 godine, povodom Svetske izložbe u Briselu. Predstavlja molekul gvoždja sa 9 atoma uvećan 165 milijardi puta. I kao što je Ajfelova kula simbol Pariza, tako je i Atomijum simbol Brisela. Visok je tačno 102 metra i u svakom "atomu" možete videti prigodne naučno - tehničke izložbe. Jedino se u najvišem nalazi restoran sa koga se pruža izvanredan pogled na grad.
Ulaznica je 5 EUR.
adresa: Bd. du Centenaire, Heysel, metro Heysel

Ne zaboravite da odvete decu do Mini - Evropa parka, koji se nalazi u podnožju Atomijuma. Tu možete videti venecijanske gondole, erupciju Vezuva, pad berlinskog zida, londonski Big Ben, seviljsku koridu i još mnogo toga.

Kada i vi i deca ogladnite, bukvalno na svakom koraku u Briselu možete kupiti galete (gauffre) sa šlagom i prelivima od čokolade, maline ili jagode.
»»  read more