O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

6. децембар 2009.

PARIZ u 5 dana

Dan 1
Upoznajte Pariz iz autobusa. Kupite kartu za razgledanje grada iz jednog od mnogih "udji - izadji" autobusa. Karta za te ture znaci da mozete, u toku 24 sata, po zelji ulaziti i izlaziti koliko god puta pozelite i provoditi vreme po zelji na svim destinacijam gde ti autobusi staju. Zaista vredi svakog centa koji ste platili za voznju, jer ne postoji bolji nacin da upoznate geografiju Pariza, a i ono sto Pariz nudi.

Dan 2
Luvr - i to je sve

Dan 3

Prijavite se za jednodnevni kurs kuvanja. Nazalost prilicno su skupi (uglavnom vise od 100 EUR), ali treba i to probati.

Dan 4
Pariz, Francuska... Posetiti ih, a ne probati njihova vina, nije bas preporucljivo. U centru Pariza posetite Chateau - bivsi carski vinski podrum, koji se nalazi u neposrednoj blizini Luvra. Za 1 sat probacete tri vrste vina. Cena 20 EUR. Po podne
posetite Musee D'Orsay.

Dan 5
Kupovina, kupovina. Od bljestavih radnji na Jelisejskim poljima, preko malih starinarnica sve do buvlje pijace. Isplanirajte dobro sta cete sve obici.

Od velikog broja hotela u Parizu - njih vise od 1500 na www.putujemo.info, svakako cete pronaci ono sto odgovara vasem ukusu i budzetu.
»»  read more

Vodic kroz Barcelonu


Dan 1
Krenite sa obilaskom grada. Najbolje je poceti sa Plaza de Catalunya, sto je u stvari sam centar grada, a onda prosetajte do Gotske cetvrti u kojoj su mnoge stare zgrade. Pojedine cak iz 15 veka. Sledeca stanica je Poble Expanyol - sansko selo, gde mozete da probate cuveno katalonsko vino (Catalan Cava) i naravno da rucate. Posle rucka krenite do Paseo de Gracia (glavnu i najskuplju aveniju u Barceloni). setnja po toj ulici ce vas na kraju dovesti do La Sagrada Familia, najpoznatije gradjevine u Barceloni.
Uvece imate izbor ili da posetite arenu za borbu s bikovima, ili katedralu St Maria del Mar, ili pak Pikasov muzej.

Dan 2
Posle prilicno napornog prvog dana, ostavite iza sebe gradsku vrevu i u Port Olimpic-u izaberite jedan od mnogih jedrenjaka, koji ce vas provozati duz spanske obale.


Dan 3
Posetite cuvene Torres vinarije. Probacete i upoznati se sa nacinom pravljenja vina. Na nepun sat voznje od vinarije odatle nalazi se benediktanski manastir u Montserrat-u. Posvecen je zastitnici Katalonije. U povratku svratite u Sitges, mesto poznato kao Meka modernizma

Dan 4
Ponovo u gradsku guzvu. Vreme je za kupovinu - od obale do La Rambie, Plaza de Catalunya i na kraju Passeig de Gracia. Naci cete sve sto mozete i da zamislite.

Dan 5
Ukoliko vreme dozvoljava, provedite dan na plazi. Barcelona ima 7 plaza, od kojih su najpopularnije Sant Sebastian i Barceloneta.

Naravno za vreme boravka u Barceloni, potreban vam je i smestaj. www.putujemo.info vam nudi da izberete jedan od skoro 800 hotela, po ceni vec od 15 EUR po nocenju. Hoteli u centru Barcelone, sa 3 i 4 zvezdice se mogu naci po ceni od 30 -50 EUR.
»»  read more