O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

8. децембар 2009.

Putovanje sa bebom ili malim detetom

Za putovanje bez briga sa bebom ili malim detetom važe tri osnovna pravila:

1. pun želudac,
2. čista pelena
3. udobno mesto za spavanje.


Decu, isto kao i većinu odraslih, ritmičko truckanje i zvuk motora uspavljuju. Ipak ćete morati da izmislite neku zabavu za dete u trenucima dok je budno i kad mu je dosadno. U suprotnom, putovanje se lako može pretvoriti u pakao.

Pažljivo planiranje, malo sreće, mnogo strpljenja i torba puna trikova mogu učiniti da putovanje bude izvodljivo, pa i prijatno. Ako vi putovanje posmatrate kao avanturu, i vaša deca će. Ako možete da učinite putovanje zanimljivim, manje su šanse da će deca biti neposlušna.

Ukoliko je vase dete sklono povracanju evo par saveta koji mogu da ublaze tegobe te vrste:

1. Nemojte detetu davati nikakvu hranu tokom kraćih putovanja, a pri dužim mu dajte samo laku hranu, što podrazumeva izbegavanje pržene, masne, slatke, pa i mlečne hrane.
2. Ukoliko se dete vozi brodom, treba da sedi u sredini, a ako je prevoz avionom, birajte mesto blizu krila.
3. Ne dozvolite detetu da fokusira aktivnost duže vreme na jedan predmet, na primer da čita ili igra igricu.
4. Ukoliko je moguće, ako putujete automobilom, za kratko vreme prekinite putovanje, izvedite dete da prošeta i da diše duboko.
5. Ukoliko simptomi ne prolaze dete treba da legne sa glavom oslonjenom pod uglom od 45 stepeni i da zatvori oči.
6. Postoje i lekovi koji sprecavaju mucnine prilikom prevoza, ali za to ipak treba konsultovati svog pedijatra.

putujemo.info
»»  read more