O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

28. април 2010.

PARIZ - sa druge strane Monmartra

Najlepši trenutak svakog putovanja je onaj kada sasvim slučajno nabasamo na neku malu, nepoznatu prodavnicu ili udjemo u lokalnu kafanu i gledamo i slušamo šta "domaći" rade i o čemu pričaju. Povrh svega, ta autentična i od svake turističke gužve udaljena mesta su i po cenama veoma pristupačna.
Baš svaki turista u Parizu u jednom trenutku prošeta Monmartrom, nekadašnjim selom u 18-om arondismanu. Cilj svih njih je bazilika Sacré Coeur, podignuta krajem XIX veka na rimskim ruševinama.
Boemski Pariz je odavno isteran iz ove četvrti. Tu su sada slikari koji štancuju svoja "umetnička dela" i prodavnice i galerije sa eksponatima za "masovni turizam"
Medjutim, samo nekoliko stotina metara dalje niz brdo, u kvartu Abbesses, postoji autentični šarm starog Pariza. I ovde su po kaldrmisanim i krivudavim uličicama posejani moderni butici, ali u okolini Trga Abbesses, pronaćićete tezge sa voćem i povrćem i kafee na trotoaru. Duh koji je ovaj deo grada prožimao dok su tu živeli i radili Pikaso i Tuluz Lotrek, još uvek nije sasvim nestao. U Abbesses-u svako zna svakoga i za razliku od drugih delova Pariza, ovde se i nepoznatom u prolazu nazove "Dobar dan".

»»  read more