O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

16. мај 2010.

Amsterdam - najosnovnije tačke

U istom trenutku i ispeglan i vrlo razbarušen, Amsterdam uopšte nema problema sa svojim suprotstavljenim identitetima. Tražite pitoreskne slike stare evropske prestonice? Na pravom se mestu! Hoćete da pogledate najsavremenije svetske trendove u industrijskom dizajnu - od šoljica do nameštaja, ili najcenjenije svetske sikare portretiste i pejzažiste XVII veka? Odlično, nalazite se u prirodnom okruženju za oba poduhvata.Uvek vas je kopkalo da saznate nešto više o kontraverznim realnostima savremenog "otvorenog društva"? Uputite se pravo na izvor - jedinstveni "Red Light District".
Najbolje od svega je što Amsterdam, često odaje utisak veoma narasle varošice, gde šum bicikala nadjačava zvuk automobila.

NE PROPUSTITE
:

Cvetna pijaca (Bloemenmarkt)
Poznata pijaca cveća počinje na kanalu Singel kod Leidestraat. To je jedno vesela četvrt, gde kastinski sistem tezgi i cvećara nudi sve - od neočišćenih lukovica lala, do pravih umetničkih cvetnih aranžmana. I još nešto - nigde na svetu nećete naći lepše i jeftinije lale. Kupite bar jedno tuce i ulepšajte svoju hotelsku sobu.
Crveni fenjeri
Prošetajte i kroz ovu četvrt, gde su uske uličice pored isto takvih kanala, sa nekim od najstarijih amsterdamskih zgrada, načičkane izlozima u kojima sede dame različitih osobina. Pripazite samo na svoj foto aparat, jer fotografisanje nije baš uvek preporučljivo.

Plovidba kanalima
Uživajte u vožnji kanalima na jednom od mnogobrojnih brodića koji po njima plove. Najbolje je to učiniti predveče.Uvalite se u svoje sedište i posmatrajte predstavu savršene spoljašnje i unutrašnje amsterdamske arhitekture. Plovidba obično traje jedan sat. a cena je oko 8 EUR

Kuća Ane Frank
Potreban je samo jedan sat da se ovaj muzej obidje, ali mnogi kažu da taj sat može da promeni vaš pogled na svet. Tri sprata kuće na Prinsengracht-u predstavljaju hronološko putovanje kroz tri godine koje je Ana Frank, od svoje 12 do 15 godine, (sa još sedam osoba), provela skrivena u tajnom skloništu, pre nego što je uhapšena i prebačena u logor Bergen, gde je dve godine kasnje i umrla.

Muzej torture (Museum of Torture)
Za cenu ulaznice od 7 EUR vratićete se 500 godina u prošlost, kada su vlasti koristile manje sofisticirane metode da saznaju ono što žele ili kazne one koji su prekršili zakon. Jednom rečiju: užasno!

Muzej Van Goga i Rijksmuseum
Ovde ne treba trošiti reči. OBAVEZNO posetiti!
http://www.rijksmuseum.nl/ ulaznica košta 12.50 EUR
http:// www.vangoghmuseum.nl ulaz 14 EUR



»»  read more