O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

25. јануар 2010.

Online rezervacija hotela

S obzirom da se cesto traze saveti i izrazavaju nedoumice u vezi online rezervacije hotela, mislim da ovo moze biti od pomoci.

Postoji na hiljade sajtova preko kojih mozete sigurno i bez ikakve brige rezervisati hotel. Svi ti sajtovi su povezani sa jednim od tridesetak velikih hotelskih rezervacionih sistema. Da pomenem samo one najpoznatije i najvece:

Expedia, Priceline, Orbitz (ovo su najveci svetski sistemi i svi su izlistani na njujorskoj berzi). Tu su zatim (kod nas, i u Evropi svakako najpopularniji ) holandski Booking.com (njihov vlasnik je Priceline), ebookers (pripadaju Orbitzu), i izvanredni nemacki sajt HRS.

Svakako treba pomenuti i Hotels.com (vlasnik Expedia), i jos nekoliko manjih ali po ponudama veoma dobrih sajtova: GTAHotels, Otel, Rooms4u, Agoda, Laterooms, Venere itd.

Svaki od ovhi nabrojanhi hotelskih rezervacionih sistema nudi izmedju 50 hiljada i 200 hiljada hotela. Svakodnevno se na svakom od njih izvrsi nekoliko desetina hiljada rezervacija, tako da ne treba brinuti o sigurnosti kreditne kartice i uplate.

Treba znati da se broj kreditne kartice uglavnom uzima samo kao garancija da cete se pojaviti u hotelu i u slucaju da niste na vreme otkazali smestaj, naplatice vam odredjeni iznos. Dakle placanje se, u najvecem broju slucajeva vrsi direktno u hotelu. Izuzetak su periodi „visoke sezone“ ili posete u vreme nekog znacajnog dogadjaja, kada je moguce da se iznos aranzmana naplati unapred.
Dakle ukoliko vam treba hotel, u bilo kom gradu na svetu, sigurno ga mozete pronaci na jednom od ovih pomenutih sajtova.

MALO O CENAMA

Svaki online hotel provajder želi da proda svoje sobe i zato svi oni pokušavaju da svoje cene snize koliko god im je to moguće. Ipak, u praksi postoji značajna razlika u cenama kod pojedinih agencija i za pojedine destinacije. To znači da se veoma isplati proveriti cene na svim ovim sajtovima. (Razlike se krecu i do 50 EUR po noci – za isti hotel i termin)
Takodje, hoteli gube novac ako im je soba prazna. Zato oni svoje neprodate sobe nude po veoma niskim cenama (lastminute deals). Najbolje mesto da se te ponude oglase su upravo sajtovi gore navedenih agencija.

Kako pronaci najpovoljniju hotelsku ponudu?

Pretrazivanje ovolikog broja sajtova iziskuje dosta vremena. Potrebni su sati da iz tog obilja izvucete cenu koja vam najvise odgovara.
Resenje su takozvani „hotel meta search engine“ (sajtovi koji ne prodaju nista, vec samo traze najbolje hotelske ponude). Nema ih puno, a kvalitet varira u zavisnosti od baza podataka koje pretrazuju.

Jedan od najboljih pretrazivaca na svetu mozete naci na sajtu www.putujemo.info. Simultano pretrazuje sve ponude koje se nalaze u bazama podataka najvecih svetskih agencija. Dakle sve one velike koje su pomenute na pocetku ovog pregleda (expedia, priceline, booking.com, hotels.com, lastminute itd), plus i velike hotelske lance: Intercontinental, Hyatt, Marriott, Hilton. Trenutno pretrazuje vise od 900 hiljada hotelskih ponuda iz 195 zemalja sveta.

Procedura je krajnje jednostavna:

• Izaberite ili upisite ime grada
• Upisite datume i broj gostiju
• Kliknite na dugme „Trazi“

Za nekoliko sekundi dobicete listu hotela. Mozete da je sortirate po ceni, broju zvezdica, udaljenosti od centra grada ili neke druge poznate lokacije u izabranom gradu (aerodrom, stadion, trg, spomenik itd – sve to se moze izabrati na levoj strani ekrana).
Takodje bice vam prikazana mapa grada sa oznacenim lokacijama hotela i njihovim cenama!

Ukoliko pretrazujete grad sa puno hotela (npr samo Rim ima skoro 2000 hotela), mozete da suzite pretragu koristeci opcije na levoj strani ekrana: cekirajte samo hotele sa odredjenim brojem zvezdica ili izaberite "hotel brand". Mozete koristiti "price slider" izabrati valutu itd.
Zaista puno korisnih opcija koje vam pomazu da sto brze i lakse donesete odluku i pronadjete hotel koji odgovara vasem budzetu i zahtevima.

Na vama je jedino da odaberete hotel i uporedite ponude - jedan klik ce vas odvesti na sajt koji nudi najbolju cenu, i gde mozete obaviti sav posao oko rezervacije.

Pre nego sto rezervisete hotel uvek uporedite cene koje nude razne agencije. Razlike mogu biti veoma velike
Ovde mozete videti primer za boravak u Hotelu Holiday Inn Heathrow u Londonu: Prikazana je ukupna cena za dve osobe i boravak od 30 Jan do 4 Feb 2010 (5 nocenja). (kliknite na sliku za bolji prikaz)

Ocigledne su velike razlike u ceni i cinjenica je da vam pretraga preko sajta www.putujemo.info omogucuje da usdetite ne samo vreme vec i ozbiljnu sumu novca..
»»  read more