O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

29. април 2010.

LONDON - Merilebon, gradić u velegradu


Mada se nalazi u samom srcu Londona, živahna četvrt Merilebon, je uspela da ostane izvan glavnih turističkih tokova i da zadrži šarm koji polako nestaje sa londonskih ulica. Turisti se veoma retko odlučuju da krenu južnije od muzeja Madam Tiso, koji se nalazi na Merilebon ulici. Takodje i kupci na čuvenoj Oxford Street, skoro nikada ne prošetaju na sever do High Street u Merilebonu.. Ali oni koji to urade, otkriće drugačiji svet - zanimljive kafee, pijace i predivno resturirane viktorijanske pabove. Nekada je pored St. Marylebone crkve tekao potok. On je odavno "nadzidan" kućama u džordžijanskom stilu i lepim malim trgovima. I pored toga ako odete to Paddington Gardens, videćete ruralnu prošlost ovog dela grada. Ukupan utisak, sela u gradu, je podsetnik da se lagani provincijski život može voditi i u jednom od najvećih gradova na svetu.
Može se desiti da vam se ovaj kraj dopadne, pa poželite u njemu i da odsednete. Pravi doživljaj džordžijanskog karaktera nudi vam hotel Montagu Place. Samo 16 soba sa kaminima,velikim prozorima i starinskim kadama. Hotel nema restoran, ali možete večerati u obližnjem L’Autre Pied ili tradicionalnim pabovima Prince Regent i Inn 1888. Ako ste u Merilebonu u subotu, onda obavezno posetite market u St. Marylebone Parish Church, koji je ekscentrični koktel dizajnerske odeće, antikviteta i sveže pečenih kolača.
»»  read more