O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

14. јануар 2010.

HOSTELI - par reči i saveta



Hosteli se mogu definisati kao "pristojno mesto gde se može prespavati za malo novca".
Činjenica je da su hosteli zaista jeftiniji od hotela, naročito ako spavate u višekrevetnim sobama. Ono što je još, osim uštede novca, bitno,jeste da su hosteli mesta gde ćete upoznati ljude iz celog sveta i sa njima razmeniti informacije o mestima koje ste već posetili i o onima koja ćete tek posetiti.
Vrlo često se u hostelima sklapaju divna prijateljstva, a i nalaze saputnici za vaše dalje putovanje.
Mnogi hosteli vam osim kreveta, posteljine, jastuka i kupatila, nude i besplatni doručak (poznati kao B&B - bed and breakfast), ili bar kuhinju u kojoj možete sami da spremite nešto za jelo. U nekima je obavezno da imate svoju posteljinu ili bar vreću za spavanje a ako ih nemate možete ih iznajmiti na licu mesta.
Većina hostela ima spavaonice sa 6 i više ležajeva. Neki nude i jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne sobe. Za takvu sobu mora se izdvojiti ponekad i dvostruko više novca nego što bi platili krevet u spavaonici. Ukoliko se odlučite za spavaonice, uz krevet ćete dobiti i jedan ormarić (locker) u koji možete ostaviti vaše stvari. Uz malu doplatu možete iznajmiti i katanac ako već nemate svoj.
Hostela u Europi ima na hiljade, od starih i loših do veoma modernih. Cene variraju u zavisnosti od kvaliteta hostela,lokacije i sezone. Hosteli u velikim gradovima su obično dosta skuplji od onih u manjim. Hostel možete rezervisati ovde.
Kod odabira hostela pripazite da li imaju "curfew", odnosno da li se zatvaraju preko noći, da vam se ne bi desilo da zakasnite i ostanete cele noći napolju.

www.putujemo.info

»»  read more