O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

7. децембар 2009.

Vodic kroz Minhen

Minhen je jedan od najzanimljivijih i na nasim prostorima, najpopularnijih nemackih gradova.

Ukoliko zelite da ga posetite za vreme Oktoberfesta ili bozicnog vasara, rezervisite smestaj unapred.

A sada da krenemo u obilazak:

1. Ukoliko ste inzenjer, a i ako niste, Muzej tehnike u Minhenu vas nece ostaviti ravnodusnim. Svakojake sprave i masine ce vas sigurno naterati da provedete celi dan u muzeju, pogotovo sto vecinu mozete i da probate - dozvoljeno je pritiskanje dugmica i povlacenje poluga! Muzej se nalazi na ostrvu na reci Isar, blizu centra grada. Cena ulaznice 8.50 EUR

2. Jedan od najlepsih evropskih parkova je Englishcher Garten. Dobio je ime po svom tvorcu - Englezu Bendzaminu Tompsonu koji ga je projektovao pre vise od 300 godina. Park obiluje predivnim mestima za piknik, a tokom leta i nudistima.

3. Fantasticna umetnicka kolekcija se moze videti u Alte Pinakothek u Barerstrasse. U ovom muzeju videcete remek dela Direra, Pusena, El Greka, Leonarda da Vincija. Cena ulaznice 13 EUR, Nedeljom 7 EUR.

4. Za kupovinu, svega i svacega: od cokolada, satova, mode do tehnike - pravac Kaufingerstrasse

5. Za prosirenje gurmanskih iskustava, posetite Tantris - jedan od 50 najboljih restorana na svetu. To naravno ima i svoju cenu, pa ocekujte da veceru platite oko 130 EUR.

6. Ukoliko su pivo i kobasice dovoljni za vas apetit, i buka i guzva vam nisu problem, onda mozete da ockujete dobar provod u Hofbräuhaus u centru ili u nekoj od pivnica u Schwabing-u.

7. I na kraju, probajte da svratite na utakmicu ako igra Bajern

Dodatne informacije, kao i odgovarajuci hotel u Minhenu potrazite na www.putujemo.info
»»  read more