O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

8. јун 2010.

Cafe PARIZ

Popiti šoljicu "Café crème“, sedeti za malim stolom i razgovarati sa osobom koja sedi za susednim. Pročitati novine, uživati u suncu i možda čaši crvenog vina ili likera od anisa. To je Pariz. Nijedna druga metropola nema toliko kafea, koji se nalaze jedan do drugoga. Od oko 5000 pariskih kafea predlažemo vam da obidjete sledeće:

Za ljubitelje filma "Les Deux Moulins":
Njen portret je dva metra visok. Nalazi se levo od kuhinjskih vrata u ovom čarobnom kafeu na Monmartru.U "Les Deux Moulins" su 2001 godine snimane scene filma "Čarobni svet Amelije Pulen". U ovom kafeu je Amelija radila kao konobarica koja je žarko želela da načne krem od čokolade.
Na papirnim stolnjacima se nalaze likovi glumaca iz filma, a na zidu i slike patuljka koji je šeleo da obidje svet. Probajte već pomenuti krem od čokolade, a pre toga i salatu sa lososom imangom.
Les Deux Moulins, 15, Rue Lepic, Montmartre, Metro stanica: Blanche)


Klasika: "Le Flore" i "Les Deux Magots"
"Le Flore" i "Les Deux Magots" se nalaze jedan pored drugog. Važe za filozofsko - literarne kafee. Simon de Bovoar i Žan Pol Sartr su se nebrojeno puta nalazili Le Flore. "Osećali smo se ovde kao kod kuće", govorio je Sartr, koji je i živeo odmah iza ćoška: Rue Bonaparte 42.

U" Deux Magots" mogao se za doručkom vrlo često sresti Oskar Vajld.U ovom kafeu je 55-ogodišnji Pablo Pikaso 1936 godine sreo 29 godina staru Doru Mar. Pablo se istog momenta zaljubio u crnokosu Francuskinju zelenih očiju. Ona je postala njegova ljubavnica i muza. Njen lik se nalazi na mnogim Pikasovim platnima.

I danas su ovi kafei veoma posećeni i teško je naći mesto. Čaša šardonea košta 6,50EUR, a ukusna Quiche Lorraine 10,50 EUR.
(Le Flore, 172, Boulevard Saint-Germain; Les Deux Magots, 6, place de Saint-Germain, Metro stanica: Saint-Germain-des-Prés).

Sa pogledom na Luvr: "Le Fumoir"
Besplatan pogled na istočnu fasadu Luvra, koji dnevno iznutra pogleda oko 30 hiljada ljudi, nudi kafe "Le Fumoir". Ukoliko se spremate da posetite najveći muzej na svetu, u ovom kafeu se možete dobro "pripremiti". Vegetarijanska Tartine Aubergine (plavi patlidžan) košta 8,40 Euro, Café creme 4,10 Euro, a Pastis 4 Euro. uz to idu i besplatne dnevne novine od Le Monde i Le Figaro pa sve do nemačkih i britanskih listova... (Le Fumoir, 6, Rue de l'Amiral Coligny, Metro stanica:Louvre-Rivoli).
»»  read more