O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

14. април 2010.

Ermitaž - Zimski Dvorac u Petrogradu

Pogled na Ermitaž sa Aleksandrovog stuba koji se nalazi na Dvorčevom trguKada je Katarina Velika 1764 kupila 225 slika zapadno-evropskih umetnika, naložila je da se jedan deo Zimskog dvorca u Petrogradu (njenog doma) pretvori u muzej. U sledećih nekoliko godina prikupila je još dve hiljade umetničkih dela. Svoj muzej nazvala je "Hermitage" ili "mesto samoće", jer je bio samo i jedino za nju.
Par vekova kasnije, rezidencija carske familije, postala je najveći muzej na svetu. Zimski dvorac je danas jedna od 5 zgrada Muzeja i ima tačno 1057 soba.Preko tri miliona eksponata se nalazi u Ermitažu, a samo peti deo toga može da bude izložen.
Pre nego što posetite Ermitaž, dobro se pripremite,jer nije lako odabrati šta od tog obilja videti. Možda je najbolje slediti već uhodane staze obilaska:
Glavno stepenište Ermitaža
  • Malahitna dvorana
  • Zlatna soba Aleksandra II
  • Prestona dvorana
  • Dvorana za balove
  • Mali Ermitaž sa čuvenim satom, ne sa kukavicom, već sa paunom
  • "Rafaelov hodnik" - kopija poznate galerije u Vatikanu, koju je projektovao arhitekta Donato Bramante, a oslikali Rafaelovi učenici po njegovim crtežima i kkoja je izgradjena po želji Katarine Velike.

  • "Galerija s blagom" - od zlatnog toaleta, pa sve do 7000 godina starih zlatnih mindjuša, koje su izradjene s takvom preciznošću i detaljima, da ni sam Faberže nije uspeo da ih reprodukuje.
  • Galerija francuskih impresionista

Možete da izbegnete čekanje u redu pred blagajnama, ako kartu za Ermitaž kupite online na zvaničnom sajtu muzeja Cena karte je 18 dolara (1 dan) i 25 dolara (2 dana)


Ermitaž Malahitna Dvorana
Marija Petrović

0 komentara:

Постави коментар