O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

31. март 2010.

Lepe plaže na Krfu


Krf ima i svoje male tajne. Ako tražite nešto drugačije, mirnije i van utabanih puteva na koje vas većina turističkih agencija šalje, onda posetite Pelekas.
U blizini ovog malog mesta su i neke od najlepših plaža na Krfu.

Najbliža je Kontogialos (Pelekas Beach). Do nje vozi besplatan minibus. Ukoliko idete automobilom, ima dovoljno mesta za parking, jer je plaža (osim u avgustu) veoma mirna.

Četiri kilometra dalje nalazi se Ermones. Tu se reka Ropa uliva u more i tu je, prema legendi, Nausikaja spasila nasukanog Odiseja. Plaža je šljunkovita.

Glifada se nalazi 2 km od Pelekasa. Ova velika pešćana laža je jedna od najpopularnijih na Krfu. Voda je u početku plitka, ali kada postane dublja, pazite na podvodne struje, koje su na ovom delu obale jake.

Gialiskari (2 km) je mala, peščana i "ušuškana" plaža koja se nalazi izmedju Kontogialos-a i Agios Giordis-a. Četinari se spuštaju do samog mora, a dve taverne nude hranu i lokalno vino.

Obližnja Mirtiotissa (3 km) je, kako poznavaoci Krfa kažu, i najlepša plaža na Krfu. Strme litice, pokrivene borovima, pružaju izvanredan osećaj zaštićenosti i privatnosti. Zbog toga je Mirtiotissa (nezvanično) prihvaćena i kao jedina nudistička plaža na Krfu.

Do plaže nije baš lako doći. Strm, krivudav i generalno gledano, loš put vodi do parkinga gde morate da ostavite svoj automobil (cena 2 EUR). posle toga se pripremite na pešačenje do same plaže. Jednom kad sidjete do peska, možete da izaberete jedan od dva dela Mirtiotisse - obična je levo, a nudisti su desno.

0 komentara:

Постави коментар