O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

31. март 2010.

Voziti po Grčkoj


Iznajmiti automobil i otisnuti se u unutrašnjost Grčke je svakako najbolji način da se ova zemlja upozna. Mnogi turisti biraju upravo ovu opciju, ne samo zbog fleksibilnosti koju im automobil pruža, već i zbog činjenice da im isti pruža mogućnost i da se vrate vekovima unazad, prelazeći iz urbanih centara velikih gradova u brdovito-planinske predele, gde je vreme stalo i gde osim antičkih ruševina, mogu pronaći i tradicionalna grčka sela sa isto tako tradicionalnim stanovnicima.

Veoma je važno voziti oprezno u Grčkoj (kao i na drugim mestima naravno), ali posebno po ostrvima, putevi u unutrašnjosti su veoma neravni i iza oštre krivine na uskom drumu, može da vas sačeka neprijatno iznenadjenje.

Pojasevi za vezivanje su obavezni za putnike koji sede napred, dok deca ispod 10 godina starosti moraju da budu u sedištu za decu. Granica dozvoljenog alkohola u krvi je 0.5mg/ml.

Ukoliko idete svojim automobilom, morate da imate kutiju za prvu pomoć i crveni sigurnosni trougao. Ako vam se auto pokvari, nazovite 104, a u slučaju nezgode, telefon policije je 100.

Najzagušeniji grad u Grčkoj je svakako Atina, tako da je tamo na snazi par-nepar sistem vožnje, koji se ne odnosi na strance.
Parking mesta su veoma jasno označena (na grčkom i engleskom). Žuta isprekidana linija označava zabranu i zaustavljana i parkiranja.
Kad vam Atina dosadi, krenite u unutrašnjost. Auto putevi su dobri, a putarine niske. Do Soluna vožnja traje oko 5 sati, a do Patrasa oko 2.
Kad se prebacite na neki od lokalnih puteva, pazite i na domaće životinje koje vrlo često hodaju po putu.
Uvek nosite gotovinu sa sobom u slučaju da vam zatreba za bezin, jer mnoge male lokalne benzinske pumpe ne primaju kreditne kartice.
Dobro isplanirajte svoje izlete da bi izbegli jutarnje i popodnevne saobraćajne gužve. Npr, ako hoćete da obidjete grad Krf, dodjite pre 7 sati ujutro. U protivnom, vrlo lako se može desiti da više vremena provedete tražeći slobodno parking mesto, nego obilazeći grad.Dobra priprema će vam vrlo brzo pokazati zbog čega mnogi turisti biraju da sami budu svoji turistički vodiči u ovoj jedinstvenoj zemlji.

0 komentara:

Постави коментар