O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

2. април 2010.

Ručak u Šangaju




U poredjenju sa Šangajem od poslednje posete pre 9 godina, primetan je neverovatan prosperitet i razvoj.
Ipak, neki recidivi prošlosti su ostali - ako sletite u Šangaj rano ujutro, može se desiti da baš ništa ne radi. Čak ni automati za novac. Ispred aerodromske zgrade vrebaju taksisti i bolje je napraviti dogovor sa nekim od vozača autobusa koji su parkirani u blizini. Dok se vozite autoputem od aerodroma prema gradu, primetićete da uopšte nema ni jedne jedine zelene površine pored puta. Placevi su tu zlata vredni.
Smešaj je bio u hotelu sa tri zvezdice, punom stranaca. Teško je oceniti da li je bilo više Evropljana, Amerikanaca ili ljudi iz Japana.
Zanimljiv je način služenja jela u restoranu. Osam hladnih predjela nakon kojih slede 8 toplih jela. Desert se služi u sredini, a supa kao poslednje jelo. Ali sve je ukusno.
Čuvene su šangajske ćufte (meat buns). Najbolje se mogu naći u Yu Garden-u, restoran Tou Dian. One od mesa koštaju 1 juan po komadu, dok su ćufte od kraba 7 juana po komadu.
Na kraju boravka, do aerodroma sam otišao super brzim vozom "Shanghai Transrapid System". 8 minuta vožnje, brzinom od skoro 400 km na čas. Cena 50 juana. Samo iskustvo vredi mnogo više.

0 komentara:

Постави коментар