O nama

PUTUJEMO.INFO je turistički pretraživač. Kao i svaki drugi pretraživač, mi pomažemo ljudima da pronadju ono što im treba. Naša specijalnost su hoteli, avionske karte i rent a car. Možete da pretražite stotinu turističkih sajtova odjednom. Uporedite ponude i kada pronadjete ono što odgovara vašem ukusu i budžetu, rezervišite i kupite tamo gde je najpovoljnije: direktno od hotela, avio kompanije ili od turističke agencije

2. април 2010.

Jedan dan u Šangaju


Prva stanica je muzej (Shanghai Museum). Hiljade godina kineske istorije na četiri sprata. Slike, keramika, nameštaj iz Ming i Quing dinastija. Ipak možda najveći utisak na strane posetioce ostavlja sekira od žada, stara više od 5000 godina. Gledajući je, neminovno se nameće pitanje: "Šta su naši preci radili i gde su bili tada?"
Posle Muzeja pravac park Yu (Shanghai Yu Gardens), koji se nalazi u starom delu grada. Dvadeset godina je trebalo Pan Yunduan-u, da sredinom 16 veka napravi ovaj park, kao poklon svom ocu. Nažalost otac nije doživeo završetak gradnje. Park je tokom poslednjih stotinak godina bio dosta oštećen, naročito za vreme Opijumskog rata i Taiping pobune. Krajem pedesetih godina prošlog veka, u potpunosti je renoviran i 1961 godine, otvoren za javnost. Danas je Yu Garden pun ljudi i tezgi sa raznom robom, tako da je tečko pronaći mirno mesto u njemu. Ali ako vam podje za rukom da ignorišete svu tu gužvu i gungulu, možete da se vratite 500 godina u prošlost i zamislite kako je to onda izgledalo i kakav su mir i spokojstvo odisali ovim parkom.
Posle ručka, ekspresno iz 15 u 21 vek - liftom. Jin Mao Tower je druga zgrada po visini u Kini. Ima 88 spratova sa vidikovcem na osamdesetom. Lift vas doveze na vrh za 45 sekundi. Impresivno!
Ukoliko ste se već umorili, dobar način da odmorite noge na pola sata je da odete do aerodroma i da se vratite nazad. U prošlom postu sam već pomenuo super brzi MAGLEV (lebdeći magnetni voz na jednoj šini) voz, koji vas za samo 8 minuta prebaci do 30-ak km udaljenog aerodroma.Maksimalna brzna je 431 km/h. Ovaj voz je svedočanstvo kineske moći. Nije napravljen da donese profit.U njega je uloženo toliko novca da se neće otplatiti u sledećih 60 godina.
Po povratku sa aerodroma, u blizini je i muzej svile - Jiangnan Silk Boutique Museum. Tu se može pored istorije videti i proces pravljenja svilenog konca i tkanina. Naravno može se kupiti sve od svile, od maramica do prekrivača za krevet.

0 komentara:

Постави коментар